Primul ministru, Calin Popescu Tariceanu, a avertizat ca salariile nu vor mai fi marite dupa cum doresc unele sindicate sau patronate. El spune ca Romania are un angajament cu Fondul Monetar in acest sens si ca acesta nu poate fi incalcat.

Primul ministru aminteste ca in foarte scurt timp va avea loc o rectificare bugetara, ceea ce va insemna bani mai multi pentru sanatate si mai putin pentru alte sectoare pe care insa, a refuzat sa le nominalizeze. Dar, spune Calin Popescu Tariceanu, vor fi facute reduceri masive la anumite capitole de cheltuieli.

Calin Popescu Tariceanu nu a mentionat la ce sectoare se refera cand spune ca cheltuielile cu salariile au luat-o razna, dar spune ca inghetarea acestora este cea mai buna masura pe care Guvernul o poate lua pentru diminuarea presiunii pe deficitul de cont curent.

Restrictiile impuse de Fondul Monetar International in privinta salariilor au nemultumit sindicatele, atat pe vremea lui Adrian Nastase, cat si acum. Cel mai recent exemplu este cel a grevistilor din CFR, liderii acestora anuntand ca nu vor accepta inghetarea salariilor, cum impune Guvernul.