Noul sef al Parchetului National Anticoruptie ar putea fi procurorul Daniel Moraru, din Cluj. Surse judiciare din aceasta zona ne-au declarat ca ministrului justitiei, Monica Macovei, i-au fost prezentate doua propuneri de magistrati pentru aceasta functie.

Astfel, ministrul a avut de ales intre Ioan Irimie, actualul sef al Serviciului Teritorial Cluj al PNA, si Daniel Moraru, colegul sau din aceeasi institutie. Pentru postul de sef al Parchetului Anticoruptie a fost vehiculat si numele procurorului Adrian Miclescu, actualul procuror general adjunct al PNA, dar se pare ca ministrul nu a agreat ideea respectiva.

Surse din magistratura clujeana au confirmat ca, in urma cu doua saptamini, Daniel Morar a fost invitat la Bucuresti unde a avut o discutie cu Monica Macovei.

Numele procurorului Morar, considerat de unii ca un magistrat foarte intransigent si bine pregatit profesional, a aparut pe tapet la sfirsitul anului 2000, cind a dispus arestarea sefului Sectiei Penale de la Curtea de Apel Cluj, judecatorul Viorel Burzo, pentru luare de mita.

In acelasi dosar au mai fost arestati seful SIPA Cluj, colonelul Floricel Vitan, seful Penitenciarului Gherla, colonelul Vasile Muresan, si maiorul Ioan Morari.

In 1992, Daniel Morar a demisionat din functia de sef al Sectiei de Urmarire Penala din cadrul Parchetului de pe linga Curtea de Apel Cluj, in semn de protest fata de numirea procurorului aplaudac, Danila Suciu, in functia de procuror general al Parchetului de pe linga Curtea de Apel Cluj.

Doi ani mai tirziu, „aplaudacul" batea de zor din palme la festivitatea de lansare a candidaturii lui Ioan Rus.

Pe de alta parte, procurorul Morar a fost acuzat ca l-a arestat ilegal pe fostul director al Regiei de Drumuri Cluj. Daniel Morar a emis mandat de arestare pe numele lui Liviu Ciupe, dar instantele de judecata l-au achitat de fiecare data. Procurorul a declarat la vremea respectiva ca, in momentul semnarii mandatului de arestare, probele de la dosar permiteau acest lucru.