Curtea de Apel Bucuresti a decis ieri sa suspende greva ceferistilor,iar protestul, aflat in cea de-a 23-a zi, trebuie sa inceteze.

Decizia magistratilor este irevocabila si a fost pronuntata in sedinta publica. In consecinta, decizia din 13 iunie, cu privire la legalitatea manifestatiei, a fost modificata. Din cauza grevei, siguranta feroviara si conditia privitoare la respectarea unei treimi din activitate au fost grav afectate.

Potrivit legii, greva nu are o durata maxima, insa, dupa 20 de zile in care nu s-a ajuns la o solutie, cele doua parti trebuia sa ceara constituirea unei comisii de arbitraj care sa rezolve litigiul. Greva feroviarilor a provocat societatilor CFR Calatori si CFR Marfa pierderi in valoare de aproximativ 300 de miliarde de lei.

Tot ieri, ministrul Dobre a declarat ca va declansa o actiune in justitie impotriva sindicatelor, pe motiv ca CFR a avut pierderi foarte mari in timpul grevei declansate in 8 iunie. In plus, oficialii vor cere despabugiri grevistilor.

Ratmilo Felix, secretarul general al Federatiei Sindicatelor Mecanicilor de Locomotiva, sustine ca nu se pot cere despagubiri, deoarece pierderile au fost inregistrate in timp ce greva era in legalitate.