Pentru ca au fost trecute in catastiful Curtii Imperiale vieneze, vreo patru podete din Banat sint vizitate, la cinci ani o data, de niste ingineri austrieci care, cu aere de ceasornicari, le verifica arcuirea peste ape si le ciocanesc pilonii, cum faceau si strabunicii lor cu o suta cincizeci de ani in urma.

Cine ar trebui sa pipaie rezistenta digurilor noastre de mamaliga?

Nepotii Mariei Tereza sau angajatii maicii Sulfina? Grea cimilitura.

Sculata din somn de reporteri, doamna ministru a Evului Mediu puse nenorocirea acvatica in circa Marii Mediterane, care-si cam face de cap in ultima vreme, iar pocinogul reactiei intirziate la calamitati l-a lasat in seama primarilor timizi si prea putin comunicativi.

Citez o fraza doar din cugetarile, adinci de aproximativ un metru si jumatate pe sosea, ale mamei naturii: „Primariile au transmis tirziu producerea fenomenului de inundatii din cauza intreruperii curentului electric”.

Iaca ce patim, fratilor, daca ne-am rupt de traditiile maselor populare si de practicile ostenilor lui Mihai Viteazu, ce dadeau sfara in tara cind amusinau turcii.

Altceva era daca paznicul de noapte apela la telefonul fara fir, adica aprindea focul pe deal si semnaliza din lamba la Bucuresti ca au navalit apele. Se uita si doamna Sulfina pe fereastra si intelegea care-i baiul.

Nu stiu ce-or zice trupele noastre de elita si de reactie rapida din Afganistan si Irak vazindu-i la CNN pe bietii lor colegi, ramasi acasa cu apa-n obiele, trasi intr-o barca ostaseasca de un tractor amarit, extragind porcul din piscina cotetului si umblind cu babe in circa prin

santurile comunale?!

Se vede de la o posta ca una fumam acasa si alta la NATO si ca-i de risul curcii cum incercam de ani de zile sa punem filtru charcoal mahorcii noastre nationale.

Pentru ca oricite elicoptere Apache or zacea in magaziile ostirii romane, parca nu ne-ar fi stricat vreo cinci barcute cu motor, asa, de ochii lumii, sa nu mai visleasca baietii cu palmele pe ulita satului si sa ne facem de bacanie.

Om fi noi pregatiti sa intram pe sub usa in Europa, dar lasam de dorit in ceea ce priveste raminerea noastra pe aceste meleaguri.