Fiscul tinteste fotbalul si presa

de Lidia Moise     Averea
Miercuri, 6 iulie 2005, 0:00


Fiscul a fixat tinta pe producatorii de tutun, alcool, pe cazinouri, fotbal si mass-media, adica pe afaceri care au prezentat risc mare de neplata a datoriilor catre bugetele statului, ne-a declarat ieri Daniel Chitoiu, vicepresedintele Agentia Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

„Dupa modificarea Codului de procedura fiscala, am trecut la o operatiune mai ampla de aplicarea a acestuia si de monitorizare a situatiei datoriilor la bugetele statului pe domenii de activitate. Incepem monitorizarea cu firmele din domeniile care au aratat, in timp, un risc mai mare de neplata, din industria tutunului, a alcoolului, din fotbal, jocuri de noroc, cazinouri si mass-media.

Avem unele informatii potrivit carora afacerile multor companii s-au mutat pe firme noi, lasand in urma firme cu datorii. Vrem sa verificam aceste informatii, sa vedem daca se confirma, de aceea am cerut date de la companii“, ne-a declarat ieri Daniel Chitoiu.

Fiscul pare decis sa scoata din piata firmele cu datorii la bugetele statului, in cazul in care acestea nu-si vor plati obligatiile restante. „Interesul nostru este sa-i executam silit si sa recuperam banii datorati bugetelor. Am initiat o serie de masuri concertate.

Daca firmele datoare nu-si platesc obligatiile in termen de 30 de zile de la somatie, declansam procedurile de insolvabilitate, adica le ducem la faliment“, a spus Chitoiu.

El considera ca invitatia adresata firmelor de a plati la timp este un avertisment. „Trebuie sa facem curatenie, sa clarificam situatia firmelor datoare, care induc riscuri mari in mediul de afaceri“, adauga Chitoiu.32 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version