Google a actionat Microsoft in judecata, drept raspuns la procesul initiat de Microsoft impotriva sa la inceputul saptamanii trecute.

Actiunea initiala a Microsoft a avut scopul de a impiedica Google sa il „racoleze” pe angajatul companiei Kai Fu-Lee in vederea deschiderii unui centru de cercetare si dezvoltare in China. Microsoft pretinde ca prin acceptarea unui post la un concurent direct, Lee poate deconspira secretele industriale, strategiile sau proprietatea intelectuala a companiei.

Microsoft pretinde de asemenea ca Lee, un fost angajat Apple, a semnat un acord de „non-concurenta” cu Microsoft in anul 2000.

Contra-procesul Google este o incercare de a anula acest acord, pe care il considera o restrangere ilegala a liberului schimb.

„Google incearca sa creeze un mediu pentru inovatie”, a declarat Nicole Wong, consilierul general al companiei. „Microsoft se concentreaza pe procese si intimidare”.

Microsoft si-a exprimat increderea in faptul ca va castiga in acest caz. „Manevrele legale ale Google vor fi in cele din urma respinse de tribunal”, a declarat purtatoarea de cuvant a companiei, Stacy Drake McCredy.