Mai mult de 70 la suta dintre romani nu contribuie la programe de pensii private, arata un sondaj al BestJobs.ro.

Peste 60 la suta dintre intervievatii cu varste intre 25 si 35 de ani considera ca sunt prea tineri pentru a contribui la un asemenea program.

In ceea ce-i priveste pe oamenii cu varste cuprinse intre 35 si 45 de ani, 40 la suta dintre acestia au inceput deja sa contribuie la programele de pensii private, iar 30 la suta dintre cei cu varste intre 45 si 55 de ani se bazeaza pe ajutorul statului.

De asemenea, 20 la suta dintre someri se bazeaza pe ajutorul statului si 23 la suta dintre manageri contribuie de cativa ani la astfel de programe.

Putin peste 13 la suta dintre persoanele cu venituri intre 150 si 300 de euro au inceput de curand sa participe la programele de pensii private,

Dintre persoanele cu venituri cuprinse intre 300 si 500 de euro, 21 la suta dintre acestia au afirmat ca se bazeaza pe ajutorul statului si o treime dintre persoanele cu venituri intre 500 si o mie de euro contribuie la programe de pensii private de cativa ani.

Sondajul a aratat ca ploiestenii si constantenii sunt cei care se bazeaza cel mai mult pe ajutorul statului, iar la polul opus sunt clujenii si brasovenii care contribuie de cativa ani la sistemele alternative de pensie.

Studiul a fost efectuat de BestJobs, care este marca inregistrata a Neogen SA in perioada 5-25 iulie 2005.