Pro Motor a facut ieri cu Dacia Logan acelasi Test al Elanului cu care nemtii au rasturnat masina. In Germania, Loganul s-a rasturnat la 65 km/h. La noi, s-a comportat ireprosabil la 100 km/h.

Dacia Logan a trecut ieri cu succes Testul Elanului, la o viteza de 100 de kilometri la ora, contrazicind astfel testul identic facut saptamina trecuta de Clubul Auto German, cind masina s-a rasturnat la 65 de kilometri la ora.

Testul a fost facut ieri, in centrul expozitional Romexpo, de catre editorul-sef al revistei „Pro Motor“, Edwin Keleti, in prezenta a trei oficiali de la Renault.

„Am folosit o masina obisnuita, cu aceeasi motorizare si cu aceleasi dimensiuni ale rotilor ca si cele folosite de germani“, spune Keleti, care mai afirma ca si testul a fost identic, desi „testul facut de germani este mai greu decit unul obisnuit“.

„Am facut testul la 65, 70, 80, 90 si 100 km/h si, la toate vitezele, masina s-a comportat perfect. La 90 si la 100 km/h masina a derapat, asa cum era normal, dar a ramas pe traseu si a fost perfect controlabila“, spune Keleti. Pentru a nu exista dubii in privinta vitezei, testul s-a facut in prezenta radarelor politiei. Si a fost facut de Keleti si de un coleg de-al sau, ambii piloti de raliu.

Intrebat de ce crede ca nemtii au rasturnat masina la o viteza de 65 km/h, Keleti a spus ca „testul a fost cusut cu ata alba“, pentru ca „a aparut un pic de frica de concurenta pe care o poate face Logan pe piata germana“. Testul Elanului se refera la ocolirea brusca a unui obstacol, dupa care masina revine la traiectoria initiala.