Exploatarea aurului in subteran la Brad se va inchide „intr-un timp relativ scurt“, a declarat, ieri, la Targu-Jiu, ministrul Economiei, Codrut Seres. El a precizat ca rentabilitatea exploatarii miniere a scazut o data cu scaderea concentratiei de minereu aurifer, informeaza Mediafax.

„Din cate stiu eu, acolo aurul este exploatat de pe vremea romanilor, iar acum concentratia minereului aurifer nu mai face rentabila activitatea miniera“, a spus Seres.

Ministrul a afirmat ca in momentul de fata la Brad se realizeaza prospectiuni geologice pentru se putea observa daca o asociere a exploatarii miniere cu o firma privata este benefica sau nu pentru exploatarea aurului in halde de suprafata. „Din cate stiu exista interes pentru exploatarea de suprafata din partea firmei Deva Gold, care nu stiu ce actionariat are“, a declarat ministrul Economiei.

Filiala Brad a Companiei Minvest Deva a disponibilizat, in acest an, 500 de per--soane, ceea ce reprezinta aproape jumatate din numarul de personal existent la 1 ianuarie 2005. In prezent, in cadrul filialei isi mai desfasoara activitatea 400 de angajati. (F.M.)