Daca unii parinti nu pot sa-si duca copiii, de ziua lor, nici macar intr-o cofetarie, parintii cu bani apeleaza la firme specializate in organizarea petrecerilor pentru cei mici.

Aceste firme fac de toate: pregatesc invitatiile, aduc baloane colorate, ghirlande party, tunuri confeti, bannere cu numele aniversatei/lui, torturi personalizate si, nu in ultimul rand, impart cadourile.

"Pregatim invitatiile si tematica petrecerii in functie de cerinta parintilor. Daca aniversata e o fetita careia ii place Barbie, invitatiile vor fi colorate in roz, la fel si baloanele, iar animatoarea o va reprezenta pe Barbie", ne-a declarat managerul unei firme din Bucuresti specializata in organizarea petrecerilor pentru copii.

Pentru petreceri nu exista o limita de varsta si nici un numar minim de participanti. Dupa ce s-au stabilit invitatii, firmele gasesc si locatii.

Daca parintele nu are un loc special in care doreste sa se desfasoare party-ul, i se poate oferi unul gata pregatit.

"Organizam petreceri in restaurante, in restaurante cu terasa, care acum vara se prefera, pentru ca e mai aerisit si altfel putem sa organizam jocurile", ne-a mai spus managerul. Jocurile sunt organizate de animatori.

Firmele au intre 1 si 8 animatori, iar pretul pentru a-i aduce pe acestia la petrecere, in functie de firma, e intre 1.500.000 lei/2 ore si 70 euro/3 ore. Animatorii vin imbracati in costumele personajelor preferate de aniversat/a.

"Preferatele fetitelor sunt Barbie, bineinteles, apoi Zana Fluturas si Alba-ca-Zapada, iar baieteii ii plac pe Spiderman si pe Profesorul Plesnila din Harry Potter."

Animatorii organizeaza diverse jocuri, ii picteaza pe fata pe copii si fac modelaj cu baloanele, dar pentru asta preturile ajung pana la 80 euro/3 ore.

"I-am oferit fetitei mele o astfel de petrecere. M-am bucurat cand am vazut ce fericita a fost. I-am facut poze langa Barbie, i-am facut poze pictata pe fata. Ma bucur ca au inceput sa apara astfel de firme si la noi. Iti iau o grija de pe cap si ramai cu o amintire frumoasa, ne-a spus Cristian Corban, tatal unei fetite care, saptamana trecuta, a implinit 4 ani.

Oameni din lumea fotbalului, precum Gheorghe Hagi, sau si diversi parlamentari au apelat la aceste firme ca sa le ofere copiilor lor aniversari de neuitat, se lauda managerii acestor firme.