Cu mai bine de opt ani in urma lua fiinta, in cadrul Societatii Romane de Radiodifuziune, un nou post Radio Romania Muzical - "George Enescu" a devenit, imediat, o oaza a frumosului cotidian, creand un sentiment de egalitate a civilizatiei epocii noastre cu regimul celor mai inalte standarde radiofonice din marile tari ale lumii.

In anul dedicat lui George Enescu, postul Romania Muzical, care si-a adaugat in semn de omagiu numele marelui artist roman, se constituie drept un bastion la relatiilor noastre culturale internationale.

Stagiunile marilor teatre lirice, evenimentele muzicale continentale, preluate prin partenerul direct care este "Uniunea europeana de Radio", iata tot atatea avantaje oferite de acest superb dialog al Societatii de Radiodifuziune cu ascultatorii.

De ce astfel de laude pentru o idee ce se dovedeste perfecta? Consiliul National al Audiovizualului comunica presedintelui Societatii Romane de Radiodifuziune, doamna Maria Toghina, descoperirea ca acest post functioneaza "ilegal" de opt ani.

Este, ni se spune, un fapt contrar principiilor "liberei concurente", "eticii si echitatii sociale" aparate de CNA in tot acest rastimp, radioascultatorii au beneficiat deci de transporturi ilicite de valori ale patrimoniului muzical romanesc si international, prin intermediul emisiunilor postului respectiv.

Ca prioritati ale politicii de stat, contrabanda, ca si coruptia, trebuie starpite. Chiar daca vehiculeaza nume ca Beethoven, Enescu sau Wagner, "24 de ore din 24".

Lui Mozart, imparatul vienez ii reprosase ca are prea multe note in muzica sa. Nimic nou deci, avem prea multa muzica in emisiunile de la Romania Muzical "George Enescu", aceasta bijuterie a Radiodifuziunii.