Compania israeliana Roichman Brothers, care a contractat in Romania o serie de proiecte in domeniul infrastructurii rutiere, nu mai poate realiza plati catre furnizori si pentru salariile angajatilor, relateaza publicatia israeliana Haaretz, citata de Mediafax.

Firma, care este detinuta de oamenii de afaceri Yosef si Yaakov Roichman, "are probleme financiare de mai multa vreme", potrivit unor surse din industrie, citate de cotidian. Grupul, care a fost infiintat in 1949, desfasoara o serie de activitati in constructie, infrastructura si in domeniul extractiei de piatra.

In anul 2004 a avut venituri de 50 de milioane de sekeli (1 dolar este echivalent cu 4,481 sekeli), iar numarul angajatilor se ridica in prezent la 250.

Impreuna cu compania Ashtrom, Roichman a contractat de la fostul Guvern realizarea tronsonului Predeal-Brasov al autostrazii Bucuresti-Brasov. Acest proiect va fi insa reanalizat, fiind posibila reluarea procesului pe baza unor oferte si a unei licitatii. Firma israeliana a fost implicata si in constructia autostrazii trans-israeliene Ayalon.

"In ultimii doi ani, compania a incercat sa se restructureze, concediind angajati si inchizand mai multe filiale", se arata in articolul Haaretz.

Publicatia mai mentioneaza ca Roichman negociaza cu mai multi parteneri o eventuala preluare. In urma cu patru luni, Gmul Investment Company a anuntat ca filiala sa Gmul Real Estate poarta discutii privind preluarea a 65% din actiunile Roichman pentru 13 milioane de sekeli.