Cei mai mari producatori mondiali de aeronave, Boeing si Airbus, au primit, in al doilea trimestru, comenzi pentru 529 de aparate, un avans semnificativ fata de numarul de contracte incheiate in primele trei luni ale anului, care prevedeau construirea a 161 de aparate de zbor, informeaza Mediafax.

Potrivit datelor Asociatiei din Industria Aerospatiala, in anul 2004, cei doi constructori au primit comenzi pentru 633 nave de linie cu cel putin 100 de locuri.

"Este o perioada de dezvoltare intensa. Ne asteptam ca situatia sa continue in tot cursul anului", a declarat David Napier, directorul de cercetare al Asociatiei.

In perioada aprilie-iunie, Airbus a primit comenzi pentru 150 de aronave, iar Boeing pentru 379 aparate. Potrivit celor mai recente date, industria aerospatiala din SUA inregistreaza cele mai bune rezultate din 1992, in ceea ce priveste numarul de aeronave comandate si livrate.

In luna iunie, au fost plasate comenzi in valoare de 98,9 miliarde de dolari, iar analistii estimeaza ca in cazul in care tendintele se vor pastra, suma aferenta intregului an va fi de 197,7 miliarde de dolari, ceea ce reprezinta un avans de peste 30 de miliarde de dolari fata de 2004.

In ceea ce priveste livrarile din luna iunie, valoare acestora a fost de 83,5 miliarde de dolari, astfel ca analistii preconizeaza incasari anuale de 167 miliarde de dolari.