Deputatii din Comisia de sanatate au dezbatut miercuri proiectul de lege al farmaciei, initiat de parlamentari liberali, nereusind sa ajunga insa la un punct de vedere comun. Deputatul Sorin Paveliu s-a pronuntat pentru limitarea numarului de farmacii dintr-un lant, fara desfiintarea acestora.

El a declarat ca este de acord cu criticile formulate de farmacistii independenti privind extinderea lanturilor de farmacii, afirmand ca acestea au o putere de negociere enorma, deoarece pot cumpara en-gros si pot beneficia de rabaturi pe care farmaciile individuale nu le-ar putea obtine.

Reprezentantii Patronatului Farmacistilor au sustinut dreptul fiecarui farmacist profesionist de a detine in proprietate o farmacie, in vreme ce Asociatia Retelelor Farmaceutice a cerut o legislatie in favoarea lanturilor de farmacii. Parlamentarii urmeaza sa stabileasca si ponderea lanturilor farmaceutice, astfel incat sa se evite situatia de monopol.

Deputatii intentioneaza sa introduca in proiectul de lege si masuri de sustinere a initiativelor de a deschide farmacii in mediul rural, numarul lor in aceste zone fiind redus.