Procurorul general al PNA, Daniel Morar, nu a identificat cele 40 de dosare de mare coruptie, care se aflau in lucru la sfarsitul anului trecut, potrivit declaratiilor facute la vremea respectiva de catre fostul procuror general Ioan Amarie si fostul ministru al Justitiei, Cristian Diaconescu.

Noul sef al PNA a declarat ca, in momentul de fata, exista doar cinci dosare de mare complexitate, care contin si fapte de coruptie, subliniind retinerea procurorilor de a cerceta persoane care detin inalte functii si demnitati.

Acest lucru rezulta – conform declaratiilor lui Morar – din modul in care s-au desfasurat anchetele si s-a realizat probatoriul. Seful PNA a mai aratat ca a gasit foarte multe dosare cu oameni importanti, dosare care au primit solutia de netrimitere in judecata.

Unele dintre aceste dosare au fost redeschise – cazul Puwak , spre exemplu –, altele urmeaza a fi analizate.

Daniel Morar a infirmat faptul ca ar fi discutat cu ministrul Justitiei, Monica Macovei, despre o lista de dosare care trebuie rezolvate, precizand insa ca asteapta numirea celorlalti sefi de la PNA pentru a putea analiza numarul mare de dosare existente.