Fostul ministru al sanatatii implicat intr-un scandal de plagiat anul trecut, dr. Mircea Beuran, a primit avize favorabile pentru obtinerea titlului de profesor universitar din partea unei noi comisii, stabilita in august de Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Cei care au analizat dosarul doctorului Beuran au declarat ca lucrarile pentru care acesta a fost acuzat de plagiat nu au fost punctate nici la obtinerea titlului de conferentiar si nici in acest concurs. „Numele sau a aparut doar in calitate de coordonator", a declarat Florian Popa, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila" din Bucuresti.

Potrivit declaratiilor secretarului de stat Dumitru Miron, dosarul lui Beuran a fost reevaluat de o comisie ai carei membri nu au avut niciodata de-a face cu dosarul fostului ministru al sanatatii. Un alt aviz favorabil pentru cazul Beuran a fost dat de Consiliul de Onoare al UMF „Carol Davila".

Conducerea ministerului a cerut si Consiliului National de Atestare a Diplomelor si Certificatelor sa se intruneasca din nou saptamana viitoare pentru a da un alt aviz lucrarii, urmand ca, dupa acesta, ministrul educatiei, Mircea Miclea, sa decida semnarea ordinului privind acordarea titlului de profesor universitar lui Mircea Beuran.