Presedintele Traian Basescu a aparat-o, sambata, intr-o emisiune televizata, pe consiliera sa Elena Udrea de acuzatiile ca ar fi "un cal troian al grupurilor de interese in curtea Palatului Cotroceni".

Basescu a sustinut ca acuzatiile la adresa lui Udrea reprezinta tocmai reactia unor astfel de grupuri, care, printr-o campanie platita in mass-media, incearca sa discrediteze institutia prezidentiala.

"Demonstratia pe care o intreaga sectiune din mass-media incearca s-o faca este ca sunt grupuri de interese si la Palatul Cotroceni.

Eu va asigur ca la Palatul Cotroceni nu exista nici un fel de grup clientelar care sa fie aservit, iar campania pe care o duc - de multe ori platita, de multe ori prin mijloacele mass-media proprii - cei interesati in discreditarea institutiei prezidentiale nu va avea efect, pentru ca voi continua sa ma tin de grupurile de interese care influenteaza decizia in favoarea lor si deturneaza decizia de la interesul general", a declarat Basescu.

Presa a relatat in repetate randuri despre afacerile sotului Elenei Udrea, Dorin Cocos, care a fost asociat, printre altii, cu Alexandru Bittner.

Alti doi asociati ai lui Cocos, Dan Besciu si Sorin Vulpescu, care sunt si patronii restaurantului Golden Blitz, beneficiaza de un contract de 22 de milioane de euro cu Primaria Capitalei, pentru intretinerea unor bulevarde.