ProCredit Bank a lansat astazi Visa Electron si Visa Business Electron, primele carduri cu cip din Romania. ProCredit Bank Visa Electron este un card de debit international, denominat in RON, destinat persoanelor fizice. Cardul poate avea atasate patru carduri suplimentare si ofera facilitatea de overdraft pentru acele produse folosite drept carduri de salarii. De asemenea, limita zilnica de cheltuiala prin card este de 2.000 RON.

ProCredit Bank Visa Business Electron este un card de debit international, denominat in RON, destinat persoanelor juridice. Cardul permite activarea unei descoperiri de cont.

Ambele carduri sunt duale, prevazute atat cu micropocesor cat si cu banda magnetica astfel incat utilizarea lor este posibila la toate ATM-urile si POS-urile care accepta Visa Electron. Cardurile ProCredit Bank au o valabilitate de doi ani si permit retrageri de numerar cu cost zero de la ATM-urile ProCredit Bank.

In prezent, cu o singura exceptie, toate cele 17 sucursale si agentii ale bancii au instalate ATM-uri si urmeaza ca in 2006 numarul acestora sa se dubleze.

"Intentionam sa atasam servicii de diverse natura pe aceste carduri. Nu am facut-o de pe acum pentru ca mai intai clientul trebuie educat. Vom studia piata dupa care vom introduce si programele de fidelizare, cip-ul avand posibilitatea de a inmagazina si date non-bancare", a declarat Ilinca Rosetti, ProCredit Bank.

"Pentru a stimula tehnologia cu cip, Visa a acordat sprijin financiar pionierilor din Romania care au implementat aceasta tehnologie astfel incat posesorul de card sa nu plateasca nici un cost suplimentar", a declarat Catalin Cretu, regional manager pentru Romania si Bulgaria, Visa CEMEA. "Al doilea emitent va putea fi cunoscut intr-un timp foarte scurt.

Pana la mijlocul anului viitor vom avea cel putin 100.000 de carduri cu cip in Romania. De asemenea, avem semnale puternice ca din 2006 bancile din Romania vor dezvolta tehnologia cu cip pe partea de acceptare", a mai adaugat sursa citata.