Demisia Elenei Udrea a fost una de onoare ce a survenit ca urmare a articolelor aparute in presa despre presupusele sale legaturi cu anumite grupuri de interese. Dezvaluirile ulterioare ale Elenei Udrea despre telefonul dat de premierul Tariceanu lui Botos nu sunt intamplatoare ci au fost bine pregatite in laboratoarele Cotrocenilor, in speranta ca il vor determina pe Tariceanu sa-si dea demisia.

Aceasta este concluzia la care au ajuns invitatii lui Radu Moraru din emisiunea "Nasul" de miercuri seara.

Schimbarea serviciilor secrete ramane un subiect sensibil in continuare pentru Alianta si seful statului.

Analistul Dan Andronic considera ca prin intentia de schimbare a sefilor serviciilor secrete, PNL ar urmari sa-l puna in defensiva pe Traian Basescu.

Catavencul Mircea Toma crede ca initial PNL a urmarit schimbarea lui Botos dar dandu-si seama ca ar intra in conflicte de interese (Dinu Patriciu tocmai fiind cercetat penal) a schimbat macazul si a cerut schimbarea sefilor serviciilor secrete.

Redactorul sef al ziarului "Gandul", Adrian Ursu, spune ca initiativa propunerii de schimbare a sefilor serviciilor secrete a venit chiar de la oamenii lui Dinu Patriciu in Delegatia Permanenta a PNL. E vorba mai mult de o actiune superficiala prin care PNL doreste sa iasa din starea de amorteala de pana acum si sa dovedeasca ca e un partid activ.

Satul de atacurile din presa, Dinu Patriciu s-a hortarat sa-si faca propriul trust de presa. In articolul de ieri "Miscari in mass media si pe piata petrolului" aratam ca magnatii petrolului sunt sustinuti in actiunile lor de puternice grupuri de presa. Dinu Patriciu spera sa obtina bunavointa presei prin publicitatea masiva pe care o dadea publicatiilor.

Vazand ca acesta strategie nu este suficienta, ca imaginea sa a avut mult de suferit in ultimul timp si ca actiunile Rompetrol au fost puternic afectate de ultimile scandaluri, Patriciu doreste sa aiba si lel a dispozitie o "jucarie", un trust de presa, pe care sa-l foloseasca pentru a-si curata imaginea si a-si ataca adversarii.