Grupul austriac a cerut CNVM sa pastreze confidentialitatea asupra mai multor contracte incheiate cu compania romaneasca.

Chiar daca autoritatile se incapataneaza sa tina secret contractul de privatizare a Petrom, consecintele incep sa iasa la iveala. Contractul de management incheiat intre Petrom si OMV obliga compania romaneasca sa plateasca o suma impresionanta grupului austriac.

Potrivit mai multor surse, valoarea contractului se ridica la 114 milioane de euro, bani din care OMV ar trebui sa aduca formule tehnologice la Petrom si sa-i plateasca pe specialistii austrieci care ii invata pe romani sa faca afaceri cu petrol. Una dintre sursele citate sustine ca echivalentul a 50 de milioane de euro ar fi fost virati deja anul acesta.

Actionarii minoritari ai Petrom nu au stiut pana acum de existenta acestor contracte asupra carora OMV a cerut pastrarea confidentialitatii. Ei acuza actionarul majoritar al Petrom de lipsa de transparenta si cer sa se faca publice contractele pe care le are cu alti membri ai grupului intrucat acestea sunt de natura sa le afecteze profiturile.

Citeste articolul integral in Evenimentul Zilei