Directiva Bolkenstein, aflata in dezbaterea Comisiei de Munca a Parlamentului European, ii va obliga pe angajatorii din UE sa-i plateasca pe muncitorii romani ca in Romania. Daca documentul - care are ca scop comercializarea serviciilor in spatiul UE si se afla de aproape doi ani in disputa - va fi aprobat, romanii vor castiga in Europa 300 de euro pe luna.

Primul efect al initiativei fostului comisar european va fi eliminarea muncitorilor din tari precum Romania de pe piata europeana. Ei nu vor castiga nici macar cat sa se intretina acolo. Prevederea este mascata sub principiul "tarii de origine". Germania sustine documentul fostului europarlamentar olandez.

Presedintele francez Jacques Chirac a cerut imperativ retragerea directivei si refacerea ei de la zero. Sindicatele romanesti din constructii, cele mai afectate de documentul gandit de Frits Bolkenstein, au anuntat ca vor picheta sediul Delegatiei Europene la Bucuresti. Parlamentarii romani considera ca e vorba de o discriminare si cer Guvernului sa ia pozitie.

Citeste articolul integral din Ziua