Pentru o persoana cu venituri medii, cumpararea unui teren sau a unei case in oras a devenit o misiune aproape imposibila. Evolutia halucinanta a preturilor a facut ca satele si comunele aflate in apropierea marilor orase sa fie foarte cautate.

Pe de alta parte, extinderea interesului dincolo de "granitele" oraselor s-a realizat si din cauza suprafetelor prea mici de teren care sa poata satisface nevoile cumparatorilor. Aceasta evolutie a dus insa la cresterea preturilor intr-un ritm destul de rapid.

Spre exemplu, in Domnesti, una dintre cele mai cautate comune de langa Bucuresti, acum doi ani terenurile bune se vindeau cu 10-20 de euro metru patrat. Acum, preturile ajung si la 60-70 de euro metrul patrat.

In jurul Bucurestiului, cea mai mare cerere pe segmentul rezidential se concentreaza pe localitatile Otopeni, Corbeanca, Buftea, Chitila, Chiajna-Rosu, Crevedia, Dragomiresti, Domnesti, Popesti-Leordeni, Pantelimon si Voluntari. "Cererea va fi diferentiata in functie de dezvoltarea retelelor de drumuri si utilitati", mai precizeaza studiul Regatta.

La Brasov, noile zone de interes sunt cartierul Tractorul, cartierul Stupini si zona de langa Drumul Poienii.

Citeste articolul integral in Capital