Romania este in atentia gruparilor teroriste. Serviciul Roman de Informatii a dejucat un posibil atac terorist in capitala. Mai multi cetateni pakistanezi au fost expulzati din tara noastra pentru ca aveau legaturi cu Al Qaeda.

Operatiunea a fost dezvaluita de analistul militar Radu Tudor in Jurnalul National.

Actiunea serviciului Roman de Informatii a avut loc la doua saptamani dupa atentatele de la Londra.

In acea perioada mai multi cetateni pakistanezi au sosit in Romania fara sa aiba un scop clar.Acestia sustineau in fata politistilor de frontiera ca vor sa intre in Romania ca turisti.Autoritatile au devenit suspicioase in momentul in care au observat ca o o parte din pakistanezi veneau din Emiratele Arabe Unite.

S-a descoprit ca suspectii aveau documente false, cele mai multe eliberate de o agentie de turism din Londra. Imediat Serviciul Roman de informatii a decis sa ii urmareasca in fiecare clipa pe patru dintre ei.

Intr-una din zile suspectii au plecat in oras. Ofiterii Sri au avut parte de o surpriza de proportii : doi pakistanezi cu rucsacuri in spate au coborat la metrou.

Agentii speciali au descoperit ca doi dintre pakistanezi aveau vize de Cuba.

Seviciile secrete suspecteaza ca acestia ar vrea sa ajunga la inchisoarea Guantanamo,unde sunt tinuti prizonierii capturati in Irak si Afganistan.O parte din suspecti au parasit Romania iar ceilalti au fost expulzati.Se pare ca pakistanezii sunt membri grupari Karachi a Al Qaeda din Arabia Saudita, tara in care s-a nascut Ossama bin Laden.