Premierul Calin Popescu Tariceanu declara ca a cumparat actiuni la Rompetrol, care au crescut imediat foarte mult, in urma informatiilor citite in presa si nu in baza sfaturilor lui Dinu Patriciu, asa cum s-a speculat. Tariceanu a fost audiat ca martor marti la Parchetul General in cauza privind operatiunile pe piata de capital cu actiuni emise de societatea Rompetrol rafinare Constanta.

Intrebat daca crede ca Patriciu ar fi manipulat Bursa pentru a obtine o crestere spectaculoasa a actiunilor intr-un timp foarte scurt, Tariceanu a spus ca ii este greu sa creda ca s-ar fi intamplat acest lucru.

Calin Popescu Tariceanu a evitat sa raspunda daca crede ca acesta este un dosar politic si a spus ca se va prezenta ori de cate ori va fi nevoie la Parchet, ca orice cetatean pentru a ajuta ancheta.

Intr-un comunicat al guvernului se preciza ca aceasta cauza se refera la o situatie anterioara preluarii mandatului de prim ministru si nu are legatura cu atributiile si responsabilitatile de sef al executivului.

In dosar au mai fost audiati jurnalistul Sorin Rosca Stanescu, Camelia Voiculescu, fiica liderului conservator Dan Voiculescu si omul de afaceri Daniel Costea.

Pana acum au fost verificate conturile a nu mai putin de 60 de persoane. Omul de afaceri Dinu Patriciu este acuzat in acest dosar.

Cazul a declansat un scandal public cand s-a aflat ca in ziua in care Patriciu a fost citat la audieri in dosarul Rompetrol si apoi retinut, primul-ministru a sunat la procurorul general Ilie Botos pentru a se interesa de caz.