Omul de afaceri Dinu Patriciu a realizat cea mai importanta achizitie facuta de o companie est-europeana in vestul continentului, scrie Cotidianul. Patriciu face cea mai mare achizitie din istoria Romaniei, crede si Ziarul Financiar. Valoarea tranzactiei nu a fost data inca publicitatii.

Rompetrol a preluat Dyneff, cel mai mare distribuitor independent de carburanti din Franta, scrie EVZ.

Dyneff, o afacere de familie, fondata in urma cu aproape 50 de ani de Antoine Lecea, este cel mai mare grup petrolier de distributie independent din Franta.

Firma franceza acopera 20% din piata sudului Frantei si 1,5% din piata Spaniei, are o retea de 226 de benzinarii, depozite la Mediterana si Oceanul Atlantic si are acces la conducta ce leaga piata mediteraneana de piata nord-europeana, scrie Averea.

Dupa achizitionarea grupului Dyneff de catre TRG, Antoine Lecea, cel care a infiintat grupul francez, va ramane in cadrul Dyneff si va prelua o pozitie in cadrul consiliului consultativ al TRG.

Banca franceza Societe Generale, care are deja relatii bancare atat cu TRG cat si cu Dyneff, a asigurat finantarea acestei achizitii.Rompetrol a fost consiliat pe parcursul acestei tranzactii de catre firmele internationale de avocatura Salans si de catre Deloitte & Touche, ne informeaza Banii Nostri.