Unul si-a gasit linistea in Orientul Mijlociu, iar celalalt a pornit acolo un razboi care pare scapat de sub control. In ciuda asteptarilor, Michael Jackson este considerat unul dintre marii castigatori ai anului 2005, in timp ce George W. Bush este unul dintre principalii perdanti, in opinia specialistilor AFP care au realizat o retrospectiva a ultimelor 12 luni.

Perdantii 2005. Presedintele american George W. Bush si Arnold Schwarzenegger se numara printre marii perdanti ai anului 2005. De numele lui Bush se leaga o lunga lista de esecuri, de la gestionarea dezastrului provocat de uraganul Katrina, la situatia din Irak si cresterea pretului petrolului.

In schimb, fostului „Mr. Muscle", intre timp devenit guvernator al Californiei, i se reproseaza ca nu mai este in forma. Nici fizic si nici in politica. Arnold sta din ce in ce mai prost cu sanatatea si, la doi ani de la alegerea sa triumfala, a ajuns intr-o pozitie delicata inainte de alegerile din 2006.

Tot la capitolul perdanti, cantareata Courtney Love este din nou condamnata, de aceasta data la doar sase luni de inchisoare pentru abuz de droguri, in urma violarii perioadei de proba de trei luni. Ea isi ispaseste pedeapsa intr-un centru medical si a pierdut custodia singurei ei fiice.

Bernie Ebbers, fostul boss de la Worldcom, este trecut in seria marilor perdanti ai anului din cauza rolului pe care l-a jucat in falimentarea societatii pe care a condus-o. Prestatia i-a fost recompensata cu 25 de ani de inchisoare.

Castigatori in 2005. Brad Pitt si Angelina Jolie s-au jucat luni bune de-a v-ati ascunselea cu fotografii publicatiilor de scandal, dar au recunoscut, in final, ca au o relatie amoroasa. Ei au parcurs impreuna lumea intreaga, din Canada pana in Pakistan.

Legatura lor a fost simbolic oficializata insa acum doua saptamani, atunci cand Pitt a recunoscut ca a depus actele pentru a deveni tatal adoptiv al copiilor lui Jolie.

Michael Jackson, dupa cinci luni de proces, a fost achitat in cazul de agresiune sexuala asupra unui baiat de 13 ani. Vizibil extenuat, el a parasit California pentru a se instala la celalalt capat al lumii, in Bahrain.

Cititi articolul integral in Evenimentul zilei