Membrii Consiliului de Administratie al campioanei de toamna nu au in acest moment puterea decizionala la echipa. Aceasta sta concentrata in miinile lui Nicolae Badea, care nu are nici un interes sa faca schimbari pe banca tehnica. Tocmai de aceea, Giovani i-ar fi propus antrenorului sa-si dea demisia contra cost.

Posibila plecare a lui Ioan Andone este subiectul anului la Dinamo. Desfasurat aproape de ochii presei, acesta a impartit in doua tabere oficialii ciinilor. Pe linga lupta pentru banca tehnica a echipei, in culise batalia este mult mai dura, iar cazul antrenorului reprezinta doar o parte din miza. Principala tinta este chiar puterea in Stefan cel Mare.

Noua societate, pe numele ei SC Dinamo 1948, s-a format si a fost inregistrata chiar dupa celebra sedinta in care toata lumea a crezut ca s-a pus in discutie demiterea lui Giovani Becali.

Procentele au fost impartite, pe hirtie, in felul urmator: 92% FC Dinamo, adica vechea asociatie, in care Nicolae Badea avea puterea aproape absoluta, si 8% Consiliul Actionarilor, format din cei noua oameni de afaceri.

Actiunile propriu- zise urmau sa fie impartite pina la 1 decembrie, iar apoi urma sa creasca ponderea membrilor CA, pina la sfirsitul anului aceasta trebuind sa fie de 66%. Si totusi, cei din Consiliu se pling ca, nici pina la aceasta ora, nu au primit procentele, iar, mai mult, si teoretic, puterea lor in club a ramas foarte mica.

In acest moment, forta de decizie se afla in miinile boss-ului de la Computerland.

Asta inseamna ca o sedinta de CA, in care s-ar propune eventuala demitere a lui Andone, ar ramine fara rezultat in practica, chiar in cazul unui vot pozitiv.

Se pare ca tocmai de aceea antrenorul a refuzat oferta consistenta a lui Ioan Becali stiind ca presedintele executiv, chiar daca ar ob- tine majoritatea de voturi in sedinta, nu ar avea puterea sa transpuna in practica despartirea de tehnician. Mai ales ca Badea l-a asigurat, public, de sprijinul sau.

VASILE TURCU: "Nu am primit actiunile nici pina in ziua de azi. Ele sint in buzunarul domnului Badea. Nu ma intrebati de ce, pentru ca nu am nici cea mai vaga idee. Intrebati-l pe dinsul"

FLORIN BUSCA: "Am bagat 700.000 de dolari. De cinci luni ne minte ca ne da actiunile si n-am vazut nimic pina acum. E ca si cum ai cumpara o casa si nu primesti actele. E frustrant ceea ce se intimpla"

DRAGOS SAVULESCU: "Intr-adevar, nu s-au impartit actiunile. Dar asta e doar o treaba de moment. Eu, unul, nu mi-am pierdut rabdarea, am in continuare incredere ca domnul presedinte Badea isi va respecta cuvintul dat"

Autor: Alexandru Bradescu, Catalin Muresanu