Magistratii Tribunalului Bucuresti au dat ieri sentinta in dosarul "Cocaina". Judecatorii au decis ca inculpatii sa stea dupa gratii intre cinci si zece ani, scrie Romania Libera. In dosarele separate cu nume de VIP-uri pe coperta, rezultatele arata cu totul altfel: Tiriac jr. a fost achitat, iar dosarul Ralucai Sandu, pierduta prin SUA, zace si acum pe masa procurorilor, scrie Cotidianul. La inceput a fost vorba de un singur dosar in care erau cercetati laolalta bogati si saraci. Ulterior, cele doua dosare, avand acelasi obiect, au fost instrumentate in mod diferit de catre procurori, scrie Gandul.

Condamnari intre cinci si zece ani de inchisoare

Magistratii Tribunalului Bucuresti au dat ieri sentinta in dosarul "Cocaina". Judecatorii au decis ca inculpatii sa stea dupa gratii intre cinci si zece ani.

Potrivit surselor judiciare, doar unul dintre acuzati a beneficiat de circumstante atenuante, fiind condamnat la cinci ani de inchisoare, cu suspendarea executarii pedepsei. Cea mai mare pedeapsa, de zece ani de inchisoare, au primit-o Ion Leonardo Radu, Octavian Constantin Arhip si Mihail Razvan Iotta. Pentru Razvan Mircea Dimitriu judecatorii au decis o pedeapsa de sapte ani de detentie.

Cate sase ani de inchisoare au primit Bogdan Alexandru Ionescu, Radu Padurean, Ionut Adrian Stoica si Bogdan Albu. Pentru ca si-a recunoscut fapta in fata procurorilor si judecatorilor si a dat detalii referitoare la ceilalti inculpati sau la alte persoane cercetate in dosar, Radu Eugen Nastase a fost condamnat la cinci ani de inchisoare, cu suspendarea executarii pedepsei.

Nastase le-a declarat magistratilor Tribunalului Bucuresti ca i-a vandut droguri Ralucai Sandu, fiica presedintelui Federatiei Romane de Fotbal, cu care era prieten foarte bun, dar si lui Mircea Robert Sandu, condamnat intr-un alt dosar la cinci ani de inchisoare pentru trafic si consum de droguri.

(Articol integral in Romania Libera)

Ani grei luati de la bogati si dati la saraci

Justitia s-a dovedit ieri neinduratoare cu „saracii" din dosarul „Cocaina". Cei noua inculpati care nu au norocul sa poarte nume sonore au adunat peste 60 de ani de inchisoare. In dosarele separate cu nume de VIP-uri pe coperta, rezultatele arata cu totul altfel: Tiriac jr. a fost achitat, iar dosarul Ralucai Sandu, pierduta prin SUA, zace si acum pe masa procurorilor.

Dupa ce au petrecut citeva luni in arest, cei noua inculpati din dosar sint in prezent liberi din motive medicale sau pe cautiune. Ei au la dispozitie 10 zile pentru a ataca cu apel decizia Tribunalului Bucuresti, dar majoritatea avocatilor din dosar au anuntat deja ca vor face acest lucru.

In dosare separate de acesta, Ion Ion Tiriac a fost achitat, Robert Mircea Sandu executa deja o pedeapsa definitiva de trei ani de inchisoare, iar dosarul Ralucai Sandu se afla inca pe masa procurorilor.

(Articol integral in Cotidianul)

Din dosar s-au „evaporat" probe care-l acuzau pe Tiriac jr.

La inceput a fost vorba de un singur dosar in care erau cercetati laolalta bogati si saraci. Ulterior, cele doua dosare, avand acelasi obiect, au fost instrumentate in mod diferit de catre procurori. Nu de putine ori anchetatorii au fost acuzati ca au sustras din dosar probe incriminatoare la adresa lui Tiriac Junior.

In urma scandalului, CSM a confirmat ca din dosar s-au „evaporat" probe care-l acuzau pe fiul omului de afaceri. Totul a culminat cu apelul Parchetului impotriva sentintei de achitare data de Tribunalul Bucuresti.

In premiera juridica, reprezentantii acuzarii si-au recunoscut propria culpa si in motivele de apel solicita restituirea rechizitoriului, intocmit tot de ei, la Parchet, pe motiv ca acesta este incomplet!

De cu totul alt tratament au avut parte inculpatii din „Cocaina pentru saraci", care au fost tinuti in arest preventiv aproape un an de zile. Au urmat apoi audieri de zi-lumina ale martorilor si inculpatilor. Ieri, sentinta Tribunalului i-a naucit pe inculpati.

(Articol integral in Gandul)