MINISTERUL COMUNICATIILOR SI TEHNOLOGIEI

INFORMATIEI

Compartimentul de Informare Publica si Relatii cu

Presa

7 banci de investitii preselectate pentru acordarea de servicii de consultanta in vederea privatizarii Societatii Nationale "RADIOCOMUNICATII" S.A.

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a transmis notificari unui numar de 7 banci de investitii de reputatie internationala si consortii preselectate din totalul celor 10 care au depus scrisori de interes privind oferirea de consultanta financiara in procesul de privatizare a Societatii Nationale "RADIOCOMUNICATII" S.A..

Acestea sunt: Credit Suisse First Boston

(CSFB) Europe Limited; HSBC Bank si European Privatization and Investment Corporation (EPIC); Raiffeisen Investment AG si Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen; BNP PARIBAS Corporate Finance (BNP Paribas) si Central Europe Trust Company Ltd (CET); CA~IB Corporate Finance Beratungs Ges.m.b.H; Societe Generale Corporate Finance Advisory S.A. si Rothschild&CIE.

MCTI a transmis notificari bancilor de investitii de reputatie internationala si consortiilor aflate pe lista scurta, urmand ca acestea sa fie invitate sa intre in posesia Caietului de Sarcini.

Proiectul se va realiza in conformitate cu prevederile cadrului legal de

privatizare din Romania, MCTI fiind interesat ca prin acest proces de selectie sa identifice si sa aleaga acel consultant care va face dovada capabilitatii de a finaliza procesul de privatizare in cele mai bune

conditii.

Conform Capitolului 20 al programului de guvernare, privind politica in

domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor, Guvernul Romaniei a

stabilit ca obiective strategice cresterea competitivitatii economiei romanesti prin incurajarea utilizarii celor mai noi tehnologii informationale, consolidarea industriei de profil (TIC), cresterea performantei institutionale a administratiei publice prin implementarea coerenta si generalizata de sisteme informatice integrate si cresterea confortului cetatenilor.

Pentru atingerea acestor obiective, una dintre prioritatile stabilite este si privatizarea Societatii Nationale "RADIOCOMUNICATII" S.A.