Luna ianuarie se anunta agitata pentru serviciile speciale. Conform unor surse din serviciile secrete, directorul Serviciului de Informatii Externe, Gheorghe Fulga, ar putea demisiona, urmand ca presedintele Traian Basescu sa desemneze, dintre adjunctii proaspat numiti, un sef interimar.

Noii directori adjuncti ai SIE sunt Silviu Predoiu si Vasilica Sarca. Se pare ca seful statului prefera ca Fulga sa-si dea demisia, decat sa il demita.

Si la SRI se prefigureaza o astfel de varianta, prin care directorul Radu Timofte sa plece prin demisie de la conducerea acestui serviciu, dar aici se pare ca „munca de convingere" nu s-a incheiat.

Ca si la SIE, la Serviciul Roman de Informatii ar urma sa fie instalat ca interimar unul din cei patru directori adjuncti. Timofte il are, ca prim-adjunct, pe Florian Coldea, care este si inlocuitorul sau legal. Coldea a fost numit in functie chiar de Traian Basescu, in vara anului trecut.

Tot atunci a mai fost desemnat un nou adjunct al SRI – George-Viorel Voinescu. La conducerea Serviciului au mai ramas numai doi adjuncti instalati in regimurile trecute: Ionel Marin, din 2001, si Dumitru Ion Zamfir, din 1997.

Citeste articolul complet in Gandul