Euroline a emis peste 350.000 de carduri de credit, carduri care in prezent sunt in circulatie si sunt valide, potrivit Directiei de comunicare a companiei.

Pentru creditele utilizate pe cardurile Euroline, majoritatea clientilor Euroline a ales varianta de plata in rate (aproximativ 85% din volumul sumelor utilizate fiind rambursate in acest mod), 10% a fost retras sub forma de numerar iar 5% din volumul tranzactionat a fost rambursat integral, beneficiind de perioada de gratie de pana la 50 de zile, oferita de Euroline.

"Media unui plafon aprobat pe cardurile de credit emise de banci este undeva intre 800 si 1.000 Euro. Intrucat Euroline se adreseaza si clientilor cu venituri sub 100 Euro/luna, media unui plafon este ceva mai mica, situata in jurul a 500-600 Euro", potrivit NO-CASH.

"In aceste conditii, rezulta ca valoarea probabila a plafoanelor aprobate pe cardurile Euroline si de ce nu, poate chiar cheltuita in 2005, sa fie de circa 200 milioane Euro, de zece ori mai mult fata de 2004", a adaugat sursa citata.

"Avem ambitii foarte mari pentru anul 2006. Faptul ca in mai putin de doi ani de la infiintare am reusit sa emitem un numar de peste 350.000 de carduri de credit - numar important avand in vedere dimensiunile pietei de carduri de credit din Romania - ne justifica aceste ambitii.

Unul dintre principalele lucruri pe care ni le dorim este ca cei care detin un card emis de noi sa se poata bucura de el in fiecare zi. De aceea, vrem ca acest card sa nu fie doar competitiv si flexibil, ci sa fie un produs "viu", care se aduca mereu ceva nou detinatorilor sai", au declarat oficiali ai companiei.

Euroline a lansat recent o campanie prin care propune clientilor sai reducerea ratei anuale a dobanzii de la 29,9% la 9,9% in primele trei luni ale acestui an pentru retragerile de numerar.

Daca un client EuroLine retrage cu cardul EuroLine o suma de bani de pe card in luna martie a.c., va beneficia de o dobanda de 9.9% cel putin in urmatoarele trei luni, mai precis pana la data emiterii celui de-al patrulea extras din momentul retragerii.

In cazul in care clientul nu ramburseaza integral suma retrasa in martie pana in ziua emiterii celui de-al patrulea extras, i se va aplica ulterior acelei date o dobanda de 29.9%.