Eurom Bank va fi preluata si delistata de la Bursa de compania Kolal, controlata de investitori israelieni, care a anuntat, ieri, ca ofera 2 milioane dolari pentru un pachet minoritar, de 2,7% din actiunile bancii. Initiatorii ofertei vor plati 6,1 milioane lei (2 milioane dolari). pentru achizitia celor 10,7 milioane de actiuni aferente cotei de 2,7% din capitalul social al bancii.

Operatiunea de preluare se va efectua prin oferta publica, lansata pe piata de capital, care se va derula in perioada 19 ianuarie-8 februarie 2006.

Kolal, proprietarul a 89,58% din actiuni, va actiona concertat cu Blocul National Sindical (BNS), care detine 4% din titlurile Eurom Bank, si cu Eliahu Shahar, posesorul a 3,72% din titlurile bancii, potrivit unui anunt semnat de ofertant si de intermediarul operatiunii, SSIF Intercapital Invest.

„Actionarii care vor accepta oferta publica vor primi 0,5747 lei/actiune, mai putin impozitul pe castigul din capital, precum si orice costuri si comisioane aferente tranzactionarii actiunilor si platii pretului", au anuntat reprezentatii SSIF Intercapital Invest.

Articol integral in Averea