Presedintele PSD, Mircea Geoana, a subliniat, intr-o scrisoare deschisa, ca partidul sau "s-a aflat intr-un moment dificil", pe care l-a depasit si ca, desi mai exista unele replici, "lucrurile incep sa se aseze, sa-si intre in matca fireasca". El s-a declarat convins ca Adrian Nastase isi va dovedi corectitudinea si ca acesta este asteptat sa revina.

"Ideea ca liderii PSD se cearta intre ei e un mod neindemanatic de a impiedica partidul nostru sa-si faca datoria de partid de Opozitie. O operatiune sortita esecului: gunoiul nu mai incape sub presul Aliantei", sustine liderul PSD, care adauga: " PSD nu musca din nada portocalie".

"Pastilele otravite cu care este alimentata opinia publica privind comploturi interne in PSD nu pacalesc pe nimeni. Le cunoastem! Ne-au mai fost servite cand se discuta presedintia celor doua Camere ale Parlamentului. Am dovedit ca suntem o echipa, ca avem intelepciunea sa strangem randurile si am invins. Uniti, vom iesi victoriosi si din aceasta incercare!", adauga Mircea Geoana.

El afirma ca autosuspendarea lui Nastase este "o lovitura grea pentru PSD", deoarece acesta este un om care a facut foarte mult pentru Romania, care a condus un guvern cu rezultate remarcabile.

"Adrian Nastase s-a autosuspendat, nu si-a facut harachiri. Asteptam sa revina in randurile noastre. Cei care se lamenteaza ca PSD l-a sacrificat pe fostul presedinte executiv ii fac un deserviciu lui Adrian Nastase. Sunt convins ca isi va demonstra corectitudinea.

Gestul sau avem datoria sa-l privim ca pe un act de curaj, nu ca pe un gest de sinucidere politica".

"PSD a facut dovada ca intelege si sustine curatenia morala in clasa politica romaneasca. Este randul Puterii sa-si dovedeasca buna credinta", adauga liderul PSD.

Geoana cere din nou suspendarea primului-ministru Calin Popescu Tariceanu, din toate functiile politice. "In cazul premierului, Bursa tine loc de matusa si este o rusine sa se ascunda sub fustele matusii si sa nu-si clarifice propria situatie.

Calin Popescu Tariceanu are autoritatea morala ferfenita dupa scandalurile in care a fost implicat si Guvernul este in criza de autoritate", apreciaza presedintele PSD.

El adauga ca "lectiile de morala politica" tinute de Tariceanu sunt "o pata pe obrazul clasei politice din Romania si tradeaza dispret fata de cetatenii acestei tari".

"Cine seamana vant culege furtuna, iar roata se invarte neincetat. PSD va sanctiona dur actuala Putere si nu este intimidat de fanfaronada portocalie", mai afirma Geoana.

"Sa nu-si imagineze cineva ca vom raspunde cu o autosuspendare la orice spectacol mediatic regizat politic acolo unde ar trebui sa domneasca dreptatea si legea. Am dovedit ca suntem un partid atent la semnalele opiniei publice si la criticile din presa.

Dar nu vom intocmi agenda zilnica a PSD in functie de revista presei", se mai arata in scrisoare.

"Eu, Mircea Geoana, presedinte al PSD, ma angajez ferm sa nu permit nimanui confiscarea in interes personal sau de grup a reformei morale si luptei impotriva coruptiei de care are nevoie societatea romaneasca! Ma pun chezasie solidaritatii politice a membrilor PSD in fata atacurilor unei puteri cinice si brutale!" - concluzioneaza Geoana.