In majoritatea regiunilor din tara caderile de zapada din ultimele zile au creat probleme, in special pentru traficul rutier, care se desfasoara in conditii de iarna. Vremea rea va cuprinde joi Ardealul, dar si zona de sud vest a tarii. Numeroase tiruri au ramas blocate in zapada ore in sir.

Nici estul nu scapa de intemperii. Meteorologii avertizeaza ca pana vineri, in Doborgea va ninge si va viscoli puternic. Intre Rucar si Campulung, zapada a dat traficul peste cap. Tirurile si autoturismele neechipate corespunzator pentru iarna au blocat traficul intre orasele Campulung Muscel si Brasov.

Mai multe drumuri sunt blocate, zeci de localitati au ramas fara curent electric, iar pe sosele s-au inregistrat numeroase tamponari.

Din cauza unor tamponari in lant, traficul rutier in judetul Sibiu, pe DN 1, in dreptul localitatii Cristian, a fost blocat, pentru a doua oara consecutiv, in cursul zilei de joi.

Circulatia in portul fluvial Constanta Sud-Agigea a fost restrictionata, din cauza vitezei vantului care depaseste 40 de km pe ora.

In judetul Mehedinti, drumul judetean 670 este intrerupt intre localitatile Malovat si Balta, deoarece s-au format troiene de zapada pe o portiune de 80% din acest drum.

Mai multe localitati din nordul judetului sunt fara lumina, ca urmare a afectarii liniei de alimentare cu energie electrica Banovita-Balta, care asigura energie electrica prin 34 de puncte de transformare care au fost avariate.

In nordul tarii, stratul de zapada depaseste o jumatate de metru. Miercuri noaptea, s-a circulat foarte greu pe principalele drumuri nationale din Maramures si Bistrita. Meteorologii avertizeaza ca ninsorile se vor extinde in toata Transilvania. Iarna a pus stapanire si pe sud-vestul Romaniei.

Furtuna, polei si ninsori puternice se anunta in Dobrogea. Meteorologii avertizeaza ca pana vineri seara, in judetele Constanta si Tulcea vor bate vanturi puternice si va ninge viscolit.

Vremea rea va incepe cu depunere locala de polei, dupa care vantul se va intensifica. La noapte, pe litoral, vantul ar putea atinge si 90 de km pe ora, viscolind si spulberand zapada. Valurile marii vor ajunge pana la 4 metri la tarm si peste 8 metri in larg. Si in Bucuresti a fost convocat Comandamentul de Deszapezire. Carosabilul a fost tratat cu substante antiinghet.