Vreau sa-i comunic ceva domnului cu mustacioara, care se ocupa de horoscop in cadrul emisiunii matinale "Canalul de stiri" de la Antena 1 (se stie dumnealui, deci nu dau nume) si care, ieri-dimineata, mi-a zis asa: "Miine este o zi din nou la care ne vom intilni".

Deci urmatorul lucru vreau sa i-l comunic eu dumnealui: Deci, domnu’ astrolog, nu mi s-a potrivit ceea ce ati prezis zodiei mele, dar mi se pare ca asta nu are absolut nici o importanta.

Va veni, cu siguranta, si ziua in care (sau la care?) mi se va potrivi. Important e altceva. Anume ca ati avut inca o data mare dreptate: azi a fost din nou o zi. Din nefericire pentru mine insa, a fost o zi la care nu ne-am intilnit, ca m-am trezit eu prea tirziu si nu v-am mai prins in timpul programului de lucru.

As vrea, totusi, sa va rog sa-mi raspundeti la o intrebare: Va fi si miine din nou o zi sau nu va fi? Astept raspuns urgent, va rog nu rideti de mine, chiar e important sa stiu adevarul.

Recunosc, iar m-am uitat putin la "Oala sub presiune", emisiunea Marinei Almasan(u) de pe TVR 2 (ca doar nu de pe National Geographic!). Da, domnule, e exact aia cu conflictul dintre generatii. Editia pe care am prins-o s-a ocupat de "cuplurile din muzica", adica de cele gen Irina Loghin - Fuego, Benone Sinulescu - Ana Maria Ferent de la Demmo etc.

N-o sa intru in amanunte. O sa ma felicit doar pentru faptul ca am avut rabdare si n-am schimbat imediat canalul. Pentru ca, daca l-as fi schimbat, n-as mai fi avut cum sa aud, sa retin si sa aprofundez doua vorbiri de-ale doamnei Irina Loghin, cintareata si om politic de renume national.

Iata cuvintele doamnei Irina Loghin, in ordinea rostirii lor: 1. "In ziua de azi, textele de la tinerii... ca are dreptate domnul... domnule, s-au dus poetii..."; 2. "Sint foarte rare textele care-ti aduce un mesaj de suflet care traiesti cu el...".

Stiu ca aveti oaresce dificultati de intelegere, chiar mai mari decit daca v-as fi citat din Kant, dar, dincolo de aceste dificultati, va rog sa recunoasteti cu mina pe inima ca doamna Irina Loghin a fost foarte justa in aceste declaratii si ca parerile dumneaei sint de o rara profunzime, drept care ar putea fi lejer introduse in tratatele de specialitate.

Citeste articolul complet in Cotidianul