Compania de investitii Innova Capital a anuntat luni, lansarea unui nou fond de investitii in valoare de aproximativ 200 milioane euro, destinat tarilor din Europa Centrala si de Est si mai ales noilor state care urmeaza sa adere in perioada urmatoare la Uniunea Europeana, informeaza agentia de stiri bulgara Dnevik.

Compania si-a anuntat interesul de a investi pe pietele din Romania, Bulgaria, statele din fosta Iugoslavie si Ucraina. Potrivit agentiei bulgare Dnevik, noul fond va urmari investitii atat in industrie cat si in servicii, vizand in special companiile de telecomunicatii, finante si media.

Infiintata in anul 1994, compania Innova Capital administreaza in prezent peste 330 milioane dolari prin intermediul a trei fonduri de investitii: Poland Partners, Innova/98, si Innova/3. Innova a participat la consortiul care a cumparat compania bulgara de telecomunicatii Mobitel, inainte ca aceasta sa fie achizitionata de catre compania Telekom Austria.

In Romania, Innova Capital a facut parte, prin intermediul fondului de investitii, Innova/98 LP, din consortiul de investitori financiari care si-au vandut anul trecut pachetul minoritar de actiuni detinut la Orange Romania, catre France Telecom.