François Fourmont, director general Dacia, alaturi de reprezentanti ai Consiliului Judetean, Prefecturii, Autoritatii Nationale pentru Drepturile Copilului si ai Fundatiei SERA Romania, a inaugurat marti, la Brasov, doua locuinte de tip familial construite pentru 24 de copii cu nevoi speciale, informeaza un comunicat de presa al companiei. Bugetul alocat acestui program social de catre Dacia este de 175.000 euro.

Programul si-a propus sa vina in sprijinul a 45 de copii cu nevoi speciale, cu varste cuprinse intre 3 si 8 ani, printr-o actiune umanitara menita sa le asigure acestora doua case de tip familial, dar si plasament in asistenta si reintegrare in familia naturala.

Din totalul de 45 de copii, 24 de copii identificati cu dizabilitati, locuiesc, incepand de marti, in doua case de tip familial, construite la standarde corecte de viata. Un grup de 15 copii cu handicap lejer urmeaza a fi integrati in familii de asistenti maternali profesionisti.

Acestia vor fi angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Brasov si vor beneficia de toate prevederile legale specifice pentru intretinerea si educarea copiilor. Alti 8 copii din fosta gradinita, se vor intoarce in familiile lor naturale, care vor primi sprijin financiar pentru intretinere.

"Conceptul de dezvoltare durabila a companiei are trei dimensiuni: economica, de protectie a mediului si sociala. Acest lucru presupune ca o companie nu trebuie sa se preocupe doar de rentabilitatea si cresterea sa, dar si de impactul actiunilor sale asupra mediului si a sferei sociale", a declarat François Fourmont, director general Dacia.

In ceea ce priveste dimensiunea economica, Fourmont a precizat faptul ca in anul 2005, compania Dacia Renault a inregistrat o cifra de afaceri de 1,2 miliarde euro, mentionand ca in decursul anului trecut au fost produse si comandate 170.000 de vehicule, din care 60.000 la export.

Cat despre protectia mediului, directorul general al Dacia a punctat faptul ca in anul 2005, uzina de la Pitesti a fost adusa la nivelul de calitate corespunzator, obtinand certificarea ISO 14 001.