Cabinetul Tariceanu vrea sa renunte la proiectul Dracula Park, initiat de fostul Guvern si in care au investit bani cei peste 15.000 de actionari care au participat la subscriptia publica (inclusiv ex-premierul Adrian Nastase).

"Guvernul nu intentioneaza sa pastreze proiectul, fiind in curs de clarificare modalitatea juridica de anulare a HG nr. 1.560/2004", ne-a declarat ieri secretarul general al Guvernului, ministrul delegat Mihai Alexandru Voicu.

Prin respectivul act normativ, Societatea Comerciala Parcul Turistic si de Agrement Snagov a primit in folosinta gratuita, pe 49 de ani, un teren de 460 de hectare apartinand Complexului agrozootehnic Vlasia (ferma de suflet a fostului dictator Ceausescu), in comuna Snagov.

Primul pas de anulare a HG 1.560 a fost deja facut de catre Regia Autonoma Administratia Patrimoniului si Protocolului de Stat (RAAPPS), care administreaza terenul de 460 de hectare. Aceasta a reziliat contractul cu societatea-administrator a parcului.

"Exista intentia de a renunta la acest proiect, de aceea Consiliul de Administratie al Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) a decis, in cadrul sedintei de marti, 28.02.2005, rezilierea contractului cu SC Dracula SA privind constituirea parcului industrial Parcul Turistic si de Agrement Snagov", a mai spus ministrul Voicu.

In calitate de sef peste RAAPPS, oficialul guvernamental a tinut sa sublinieze ca "pe terenul pe care era prevazut sa se construiasca parcul de distractii functioneaza si in prezent ferma RAAPPS Vlasia. Mentionam ca terenul nu a fost niciodata instrainat de RAAPPS printr-un contract comercial sau alte intelegeri cu caracter juridic".

Dracula Park de Snagov este un proiect grandios, care ar necesita investitii de circa 50-70 de milioane de euro. Cand l-a aprobat, pe baza deciziei consultantilor straini, Guvernul Nastase a proiectat si viitoarea sa infatisare, capabila sa satisfaca pretentiile celor un milion de turisti asteptati in cursul unui an.

Astfel, in afara parcului tematic Dracula (pilonul principal al proiectului), erau prevazute a se realiza: un teren de golf, un hipodrom, un parc acvatic, o pista de carting, un circuit auto, precum si o zona speciala reprezentand Romania in miniatura.

Articol integral in Romania Libera