Investitia de peste opt milioane de dolari a Loteriei Romane in Poiana Brasov si-a injumatatit valoarea. Din cele 11 imobile achizitionate cu aproximativ 800.000 de dolari bucata, in Complexul Vila de Aur mai functioneaza doar sase, scrie Cotidianul. Tariceanu vrea sa lase PC fara sefia Loteriei Romane, scrie EVZ.

Vilele de Aur au ajuns de tinichea

preluare Cotidianul

Investitia de peste opt milioane de dolari a Loteriei Romane in Poiana Brasov si-a injumatatit valoarea. Din cele 11 imobile achizitionate cu 800.000 de dolari bucata, in Complexul Vila de Aur mai functioneaza doar sase.

Vilele 1, 2, 3 si 4 sint complet nefunctionale, trei dintre ele aflindu-se intr-o stare deplorabila. Tencuiala crapata, igrasie, paturi distruse, obiectele din interior disparute. In vilele 5 si 6, din cele trei apartamente pot fi locuite doar cite doua. Vilele 7 si 8 au fost renovate in totalitate.

Dupa ce au fost inlocuite centralele termice, tevile si obiectele sanitare, vilele 9 si 10 ofera, totusi, conditii de locuit pentru cistigatorii lozurilor puse la bataie de Loterie. Imobilul cu numarul 11 face obiectul unui contract separat.

In plus, demisolul a trei cladiri, 7, 8 si 9, prevazut initial pentru garaje, dar transformat de fosta administratie in spatii de locuit, este in prezent inchis.

Administrare pasata

Viorel Popa, posesorul celor 600 de perioade la Vila de Aur din Poiana Brasov, a monitorizat in 2005, timp de mai multe luni, activitatea fostei firme de administrare a complexului, Special Construction.

Nemultumit de activitatea acesteia, prins in diferite conflicte cu patronul societatii, Emil Simon, Popa a preluat spre sfirsitul anului trecut administrarea prin infiintarea unei asociatii de proprietari. „Vilele aratau intr-un hal fara de hal. Cu geamuri lipsa, peretii crapati si mucegaiti, centralele termice defecte, tevile sparte, fara tacimuri, vesela, paturi si prosoape.

Au trebuit cumparate centrale si calorifere. Am adus 400 de farfurii, 1.000 de tacimuri, pahare, 200 de lenjerii noi, perdele etc. Am reparat, am lacuit, am zugravit, am schimbat mocheta si am refacut contractele de utilitati pentru apa, gaz si electricitate. In plus, am achitat toate datoriile la zi.

Momentan, lucram la interioare, dar cum se va incalzi vremea, vom incepe renovarile exterioare la toate vilele. Toti proprietarii vor avea unde locui, pentru ca renunt temporar la 550 de perioade din cele 600 pe care le detin. In urma discutiilor cu reprezentantii Loteriei Romane, este posibil ca din 25 martie asociatia sa primeasca in administrare si vila 11", spune Viorel Popa.

6,1 milioane de lei pe saptamina

Unul dintre proprietarii unei saptamini din vila 8, apartamentul 3, nu a fost insa tocmai multumit de primirea de care a avut parte in Poiana Brasov la sfirsitul saptaminii trecute. Nu atit de conditiile de cazare, care nu i s-au parut mult schimbate fata de acum doi ani, ci de solicitarile financiare ale noilor administratori.

Articol integral in Cotidianul

Tariceanu vrea sa lase PC fara sefia Loteriei Romane

preluare Evenimentul Zilei

Numirea noului sef al Loteriei Romane a devenit un nou subiect de suparare in coalitie, dupa sedinta de luni seara.

Si asta pentru ca PC a revendicat dreptul de a veni cu o propunere de numire pe locul lasat vacant de Nicolae Cristea, demis saptamana trecuta de ministrul finantelor.

Vicepresedintele PC, Daniela Popa, ne-a declarat ca, potrivit unei intelegeri din 2005 dintre liderii Coalitiei, postul de la Loterie revine conservatorilor, care vor face o nominalizare la CNC-ul Coalitiei de saptamana viitoare.

PNL si PD au blocat insa, la unison, propunerea conservatorilor. Conform unor surse participante la sedinta Consiliului Coalitiei, Calin Popescu-Tariceanu le-ar fi spus celor din PC ca nu mai doreste o numire pe criterii politice in fruntea Loteriei.

Mai mult, conservatorilor li s-a recomandat sa nu mai insiste, pentru ca ar da prost pentru imagine si s-ar crea impresia unei relatii intre PC si Loterie.

Articol integral in EVZ.