"PSD nu se rupe" - au dat asigurari liderii PSD dupa ce au tesut la razboi cateva zile facand suveica la usa dlui Nastase. Asadar, spre deziluzia celor care voiau sange pe stirile de la PSD, partidul nu s-a rupt. L-a cusut insusi dl Iliescu.

Dupa aceste interventii - inclusiv cea a presedintelui Basescu - dl Nastase a decis sa ramana in interior si sa reflecteze la "o platforma de stanga" pe care s-o prezinte la un Congres Extraordinar. O motiune, cum ar veni, si o conditie: nu ies dar voi Congres. Ramas deocamdata nerupt - pentru a pieri intreg - PSD isi pastreaza intacte toate aripile care incearca sa scape una de celelalte.

Pana atunci, dl Nastase tine in sah PSD (cum a facut anul trecut dl Iliescu) amenintand-o cu plecarea. Rasufland usurat - atat cat poate fi cineva usurat avandu-i alaturi pe dnii Iliescu, Hrebenciuc si Mitrea, in spate pe dl Nastase si in fata pe dl Basescu - dl Geoana a evocat unitatea partidului: "forta partidului este baza sa". Asa este, varfurile sunt problema.

Iar peste varfuri ploua cu necazuri. Pana si Gigi Becali a crezut ca PSD a ajuns de vanzare si s-a oferit sa-i cumpere "partea curata". Chestiunea e ca si PSD are dificultati in a si-o identifica. Dl Iliescu l-a indicat in acest sens doar pe dl Saniuta. Slabe resurse: vara cu Saniuta si primavara cu muraturi ca dnii Iliescu si Iorgovan.

Desi partidul i-a retras sprijinul din cauza gurii sale spurcate, dl Iorgovan continua sa dea declaratii in numele PSD: "dl Iliescu da incredere, dl Iliescu da speranta, daca Nastase pleaca din PSD eu va garantez ca partidul creste in sondaje. Scapam de o piatra de moara. Chiar daca ramane in PSD prea multi purici nu mai face".

In schimb dl Iliescu face purici in fiecare zi: "Nastase a purtat responsabilitatea imaginii PSD". Si dl Iliescu unde era? In Congo? Alarmati si ei de eventuala primire a grupului Nastase in PC, liderii PD au reactionat imediat. Dl Cristian Radulescu si-a avertizat partenerii infideli: "daca PC va primi migratorii din PSD atunci le vom cere sa decida daca sunt in caruta sau in teleguta".

Beton! PD care primeste stoluri de migratori din PSD (170 de primari in primul an) si din PRM, unde-o fi? In caruta sau in teleguta? Punand caruta inaintea boilor si teleguta inaintea magariilor, PD risca sa dea in boala PSD umflandu-se degeaba si suparandu-se aiurea - iar rivalitatea din ce in ce mai necontrolata dintre palatele Cotroceni si Victoria risca sa corupa independenta mass-media

atragand-o in partizanate periculoase. Cum toate ambulantele politice sunt prinse actualmente intr-un trafic infernal, claxoneaza in nestire si semnalizeaza anapoda, pazea! Politica trece pe rosu, economia e galbena iar coruptia e verde.