Liderii social-democrati au decis luni, dupa 5 ore de discutii, convocarea Consiliului National al PSD in luna mai, dupa ce autoritatile de la Bruxelles vor prezenta raportul de tara privind Romania.

Inca nu s-a luat o hotarare privind organizarea unui Congres Extraordinar al partidului, dar s-a decis ca, in perioada urmatoare, sa existe consultari pe aceasta tema, cu organizatiile judetene ale acestei formatiuni politice.

De altfel, liderii organizatiilor PSD din Ardeal s-au pronuntat, deja, impotriva unui astfel de congres. Ideea organizarii Congresului extraordinar este impartasita atat de Mircea Geoana, cat si de Ion Iliescu, dar si de alti membrii importanti din PSD, cum ar fi Miron Mitrea. Ei sustin ca este nevoie ca structura de conducere a PSD-ului sa fie refacuta.

A mai fost discutata, totodata, si platforma Rovanei Plumb ( care este apropiata de cea a lui Adrian Nastase). Surse din interiroul partidului sustin ca liderii PSD i-ar fi cerut Rovanei Plumb sa renunte la o astfel de platforma.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca PSD este un partid serios, care are suficienti "anticorpi" pentru a depasi situatia dificila cu care se confrunta.

Criza din PSD este, insa, departe de a fi rezolvata. Un alt membru al partidului - deputatul PSD, Marin Diaconescu, si-a anuntat luni, demisia din aceasta formatiune politica. Diaconescu a precizat ca demisioneaza si din functia de chestor la Biroul Permanent al

Camerei Deputatilor.