De aproape doi ani, procurorii o cauta pe Raluca Sandu pentru a fi audiata in dosarul "Cocaina pentru VIP-uri". Numai ca magistratii se multumesc cu adrese false, din America, la care aceasta nu locuieste.

Ecourile scandalului "Cocaina pentru VIP-uri" au inceput sa se stinga. De curind, Robert Mircea Sandu, nepotul presedintelui Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a iesit din inchisoare pentru buna purtare si cooperare cu magistratii.

Ion Tiriac jr. este rejudecat, iar Ileana Lazariuc a primit NUP. Numai fiica presedintelui FRF, Raluca Sandu, nu poate fi gasita de procurori pentru a fi audiata in dosar.

Avocatii Ralucai umbla cu adrese gresite

Imediat dupa izbucnirea scandalului, in vara anului 2002, Raluca Sandu a plecat in America si de atunci este citata la adrese gresite de catre procurori. Ea s-a maritat in America si a obtinut si permis de munca.

Pe baza declaratiilor lui Robert Sandu, varul Ralucai, a putut fi trimis in judecata Ion Tiriac jr. Dar Robert nu a incriminat-o in nici un fel pe verisoara sa. Aceasta este insa cercetata in continuare pentru detinere de droguri de mare risc, pe baza unor declaratii date de alti martori din dosar.

Raluca Sandu a fost citata de citeva ori in ultimii doi ani la Parchet, pentru audieri, dar nu s-a prezentat. Prin avocatii sai, ea le-a trimis o scrisoare procurorilor in care sustinea atit nevinovatia ei, cit si a fostului iubit, Ion Tiriac jr.

Tot avocatii le-au indicat procurorilor o adresa a Ralucai din SUA, care s-a dovedit a fi gresita, iar citatiile s-au intors la Parchet. Singura modalitate de a putea fi inchis dosarul ar fi audierea ei de catre procurorii americani, la cererea autoritatilor romane. Insa anchetatorii romani nu au facut acest demers, motivind ca nu-i cunosc adresa.

Fata sefului FRF se droga din 1997

Mircea Georgescu, martor sub acoperire si furnizor al Ralucai, a povestit procurorilor cum a devenit tenismena consumatoare de stupefiante: "Raluca Sandu a inceput sa consume droguri, respectiv cocaina, inca din 1997-1998, mai precis din momentul in care a devenit prietena lui Ion Ion Tiriac.

Raluca a fost prietena lui Ion Ion in perioada 1997-2002 (…)". Martorul spune ca Raluca a continuat sa cumpere droguri si dupa ce povestea de dragoste cu Tiriac jr. s-a terminat. "Incepind cu anul 2003, Raluca Sandu cumpara droguri si de la mine, procurindu-si de regula cocaina de ordinul gramelor la pretul de 70 dolari/gram.

Raluca Sandu a luat cocaina de la mine de circa cinci-sase ori, ultima data luind in luna august 2003."

Petreceri cu liniute

Martorul sub acoperire, Simona Marina, a dat declaratii cu privire la petrecerile organizate de Tiriac jr., la care a participat si Raluca. "Dupa putin timp, ne-am strins toti in apartamentul inchiriat de Ion Alexandru Tiriac si acesta a venit cu o pungulita cu citeva grame de cocaina pe care a rasturnat-o pe masuta.

Astfel, DJ Raul a portionat linii de cocaina, dupa care au prizat cocaina atit DJ Raul, cit si Ion Alexandru Tiriac, Ben, fratele lui Ben, Bogdan Albu, Raluca Sandu, Razvan Patru, George Vintila, DJ Radu." Un alt martor, Monica Robu, care a participat la mai multe petreceri oferite de Tiriac jr., a povestit ca acesta cind lua droguri "ii dadea si Ralucai Sandu, intrucit erau impreuna".

Cocaina, vinduta in masinile Ralucai

Un alt dealer al Ralucai, martorul George Vasilescu, le-a povestit si el procurorilor: "I-am dat in anul 2000 cam de trei ori cocaina. De fiecare data i-am dat aproximativ doua grame cu aproximativ 70 de dolari.

Prima oara m-am intilnit in apropierea hotelului Bucuresti, eu dindu-i cocaina si luind banii de la aceasta in autoturismul ei; a doua oara m-am intilnit cu ea in masina cu care venise; a treia oara i-am dat cocaina intilnindu-ma cu ea in apropierea hotelului Bucuresti, tranzactia efectuindu-se in autoturismul ei", se arata in declaratia data procurorilor.

Citeste articolul complet in Cotidianul