Avintul luat de noile proiecte imobiliare, dublat de cresterea constanta a veniturilor populatiei – iata premisele unei noi explozii a creditelor pentru locuinte. Conform Saptaminii Financiare, aceasta ar putea surveni in 2008-2009, dupa ce primele efecte negative ale aderarii se vor fi "asezat", iar gradul de indatorare a populatiei va tinde catre media din Europa Centrala.

De altfel, boom-ul imobiliarelor este o realitate, fiecare saptamina aducind cel putin un anunt despre un nou astfel de proiect – fie ca este vorba despre locuinte de lux sau destinate clasei mijlocii. Ultimul anunt de acest tip a fost facut de grupul israelian BSR, care va investi suma de 65 de milioane de euro intr-un proiect rezidential in Bucuresti.

Nici bancile nu se sustrag acestei evolutii, ele imbiindu-si clientii cu credite care mai de care mai avantajoase. Mai mult, analistii dau asigurari ca investitiile imobiliare vor fi afaceri profitabile chiar si peste zece ani, asa ca e deschisa calea catre inca un boom al pietei ipotecare.