Presedintele Traian Basescu sustine ca Romania va reusi sa recupereze intr-un interval de cinci-zece ani, decalajele pe care le are fata de tarile membre ale Uniunii Europene, in privinta gradului de utilizare a tehnologiei informatiei si a comunicatiilor.

Seful statului a mai precizat ca, dupa depasirea acestui decalaj, vor fi create premisele recuperarii diferentelor de standard de viata dintre romani si cetatenii tarilor membre UE. Traian Basescu a facut aceste aprecieri la deschiderea expozitiei de profil CERF 2006.

In acelasi timp, presedintele Basescu si-a exprimat convingerea ca, prin derularea programelor guvernamentale, decalajul dintre mediul urban si cel rural se va reduce considerabil in circa cinci ani.

"Exista doua abordari pe piata romaneasca.

Una ar fi cea practicata de compania Microsoft, care recruteaza tineri din Romania pentru a-i trimite in Statele Unite, iar cealalta ar fi cea a companiei Oracle, care a infiintat in urma cu doi ani un centru de dezvoltare pe piata autohtona, unde isi desfasoara activitatea 200 de specialisti, iar numarul acestora va creste la 400 pana la finele anului", a adaugat seful statului.