Biroul Permanent National al PSD a decis, luni, ca grupurile parlamentare ale partidului sa inceapa negocieri cu PRM pentru stabilirea unei formule de colaborare la nivel parlamentar. Cele doua formatiuni spera ca astfel sa intareasca opozitia si sa-si coordoneze actiunile politice.

Decizia de a incepe negocierile cu PRM a fost sustinuta de toti membrii Biroului Permanet National al PSD, chiar daca acestia nu au discutat despre semnarea vreunui protocol.

"Colaborarea intre formatiunile noastre pe chestiuni punctuale este normala si fireasca. O sa vedem daca o sa semnam vreun document in acest sens sau raminem la nivelul unui gentlemen agreement", a declarat senatorul PSD, Ioan Rus.

Liderii social democrati au mai discutat si despre constituirea unui grup de experti ai celor doua partide, care sa redacteze o motiune de cenzura pe teme socio-economice si care urmeaza sa fie depusa pina la sfirsitul actualei sesiuni parlamentare.

Intrebat de Hotnews.ro daca aceasta colaborare cu PRM va afecta imaginea partidului, purtatorul de cuvint al PSD, Cristian Diaconescu a spus: "Nu vad cum acest lucru ar afecta imaginea PSD-ului. Este vorba de o colaborare numai daca vor fi identificate prioritati comune ale celor doua partide.

Daca PSD va avea un alt punct de vedere legat de problemele din interiorul Parlamentului nu este obligat sa colaboreze cu PRM".

"In ceea ce priveste nemultumirile din rindul unor membri PSD legate de aceasta colaborare cu PRM nu sunt acreditat sa va raspund. Sunt convins ca dvs, presa, veti identifica acele persoane daca exista si ii veti afisa", a mai spus Diaconescu.

Planul privind o colaborare PSD-PRM a fost anuntat vineri de catre Corneliu Vadim Tudor care l-a motivate prin nevoia crearii unei opozitii unite, pentru "a contracara astfel actuala putere".

Informatia privind protocolul de colaborare a fost confirmata si de liderul PSD, Mircea Geoana. "Am convenit cu Vadim Tudor ca in aceasta sesiune parlamentara sa avem o colaborare concreta. Pina acum, in relatia noastra au fost sincope, dar e nevoie ca pe viitor sa avem o actiune concertata a opozitiei", a declarat Geoana.