Presedintele PSD, Mircea Geoana, a explicat sambata, la Brasov, motivul negocierilor cu reprezentantii Partidului Democrat. "PSD are obligatia fata de cei care i-au acordat voturile sa foloseasca orice instrument pentru a actiona in interesul lor.

Intre distrugerea tarii si blocarea acestui lucru, colaborarea cu PD nu este un pret prea mare. Dar vreau sa fiu foarte clar: nu este vorba de o politica de alianta cu PD. Suntem principalul partid politic din Romania.

Dorim sa revenim la guvernare cu un prim-ministru social-democrat, pe o platforma social-democrata".PSD se va folosi de toate instrumentele pe care le are la indemana pentru a lupta impotriva unui guvern pe care il considera ineficient.

Geoana a mentionat ca are in vedere initierea unei motiuni de cenzura cu sprijinul PRM pentru a debarca guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu.

Liderul PSD spune ca partidul pe care il conduce nu se teme de o reactie negativa din afara tarii din cauza colaborarii cu PRM, amintind ca nici alte formatiuni de la putere nu au avut de suferit dupa ce alegerea presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, s-a facut cu sprijinul explicit al PRM.

Iliescu: nu este momentul pentru o alianta PSD-PD

Senatorul PSD Ion Iliescu a declarat, duminica, la Sarajevo, ca protocolul pe care PSD si PRM urmeaza sa il incheie saptamana viitoare nu este un proiect politic, ci priveste doar conlucrarea parlamentara.

Citeste articolul complet in Adevarul