Speculatiile tot mai intense privind sansele opozitiei de a rasturna Cabinetul Tariceanu, printr-o motiune de cenzura sprijinita de parlamentarii PD, i-au determinat pe liberali sa treaca in dispozitiv de aparare si sa analizeze toate planurile posibile de actiune.

Desi se declara convinsi ca demersul opozitiei nu va reusi, liderii PNL au ajuns sa calculeze voturile care ar urma sa revina fiecarei tabere.

Ei au inclus in ecuatie si pe cei cativa parlamentari liberali pro-Stolojan, care ar putea sa se alature aliantei PSD-PRM si care ar dori ca actualul consilier prezidential sa preia conducerea viitorului guvern.

Liderul deputatilor PNL, Crin Antonescu, a sustinut, miercuri seara, ca nu mai putin de cinci colegi de-ai sai sunt gata sa tradeze. Printre acestia, Antonescu l-a nominalizat doar pe deputatul Cristian Boureanu.

Se presupune ca din aripa Stolojan mai fac parte Mona Musca, Raluca Turcan, Florin Popescu - toti deputati - si chiar ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, senator. Potrivit liderului grupului parlamentar liberal din Camera, toti cei care vor vota impotriva guvernului la motiunea de cenzura risca sa fie exclusi din partid.

Oamenii lui Tariceanu se bazeaza insa pe faptul ca oameni cu experienta, precum Musca si Flutur, nu vor risca sa se alature unui demers al opozitiei, ale carui sanse de reusita nu sunt garantate.

De altfel, Mona Musca a fost prima care a reactionat la declaratiile lui Antonescu, aratand ca numeroasele critici pe care le-a adus premierului Calin Popescu Tariceanu nu justifica niciun fel de suspiciune cu privire la "coerenta si consecventa mea politica".

"Am exclus intotdeauna si exclud categoric orice cooperare politica formala sau informala cu Partidul Social Democrat. Nu se pune problema sa votez o motiune de cenzura impotriva guvernului coalitiei din care fac parte si, implicit, impotriva Partidului National Liberal", a accentuat deputatul liberal.

Stolojan discuta cu filialele PNL

Organizatia PNL Bucuresti a decis sa-l cheme pe Theodor Stolojan pentru o discutie privind intentiile pe care acesta le are. Consilierul prezidential este membru al filialei bucurestene a PNL, organism condus de Ludovic Orban, adversar al lui Stolojan.

Articol integral in Adevarul