Reteaua Finansbank Romania planuieste ajungerea in acest an la un numar de 100 de sucursale, mai mult decit dublu fata de cele 42 existente in prezent. Extinderea va avea loc atit in orasele unde Finansbank este deja prezenta dar si in localitati mai mici.

"Dorim sa ducem la bun sfarsit aceasta extindere cit mai curind posibil. Planurile noastre iau in considerare, bineinteles, infiintarea de sucursale in orasele unde nu suntem inca prezenti, dar avem ca scop si intarirea prezentei noastre in unele din orasele unde operam deja", a declarat Tamer Ozatakul, presedintele Finansbank.

In afara Bucurestiului, unde va continua sa deschida noi sucursale, Finansbank planuieste deschiderea unei a doua sau chiar o a treia sucursala in unele dintre cele mai mari localitati din Romania.

In Bucuresti functioneaza deja 19 locatii si in curand vor fi inaugurate alte sucursale in zone precum Dorobanti, 13 Septembrie, str Polona, Colentina.

Alte unitati Finansbank urmeaza sa fie inaugurate in Constanta, Cluj, Timisoara, Iasi, Brasov dar si in Sibiu, Tulcea sau Arad.

"Prin aceste eforturi dorim sa le usuram clientilor nostri accesul la unitatile proprii, sa le oferim servicii in locatii foarte profesioniste si la standarde internationale.

Aceasta expansiune necesita investitii substantiale in afara celor facute deja si vor dovedi angajamentul ferm in aceasta piata, precum si increderea pe care o au oficialii Finansbank in Romania", a mai spus Tamer Ozatakul.

Finansbank (Romania) S.A. este parte a Grupului Fiba Servicii Financiare si este activa pe piata romaneasca din februarie 2000. Banca are un capital social de 110 milioane RON.

Ca urmare a faptului ca banca a investit masiv in dezvoltarea retelei de servicii, in resursele umane, in carduri si in infrastructura IT necesara sprijinirii cresterii, profitul net al anului 2005 a inregistrat 15,5 milioane RON (4,2 milioane de euro), de la 2 milioane de euro la sfarsitul lui 2004.