Concernul italian B&P Media Group, cel mai important trust de free press din Italia ce ocupa a intrat oficial pe piata din Romania in 15 mai 2006, informeaza New Media Agency. Au fost lansate primele doua publicatii gratuite, dintr-un portofoliu de success, care pana la finele anului 2007 va fi prezent in cele mai importante orase din Romania.

B&P a ales sa lanseze pentru inceput editia de Bucuresti a saptamanalului de anunturi "TUKAY.ro" si a revistei bilunare "ATTICO iti cauta casa", intr-un tiraj de 50.000 de exemplare/titlu/editie care pot fi gasite de saptamana aceasta in peste 2000 de puncte de desfacere din Bucuresti, printre care lanturile de magazine XXL.

La ora actuala, in Romania, exista mult prea putine publicatii gratuite in comparatie tarile europene, fara a mai lua in considerare tirajele insuficiente si numarul mic de puncte de desfacere cu care se confrunta piata romaneasca. Acesta a fost, de altfel, si unul din motivele care au dus la alegerea pietei din Romania.

B&P isi propune sa usureze intalnirea dintre cerere si oferta atat din domeniul imobiliar cat si din cel comercial prin intermediul difuzarii gratuite a ziarelor de specialitate.

B&P este lider de piata in Italia pe segmentul free press, cu publicatii ca "ATTICO il cerca casa", "Auto In", "Casa Dove", "Casa per Casa", "Corriere Immobiliare", "Quatro Mura", "Naturalia", "Casa Mia", "Amigo.it", " Torino Affari". B&P a fost infiintat in 1989, lansand pentru inceput "ATTICO", la Milano si apoi in cele mai importante orase din Italia.

In prezent B&P gestioneaza peste 3000 de clienti pe saptamana, 100 de publicatii diferite, cu un tiraj care totalizeaza 2.000.000 de exemplare/editie. B&P are in plan noi proiecte pentru viitor din care fac parte si lansarile din Romania.