BCR Asigurari a inregistrat in primele trei luni ale acestui an o crestere de 100% fata de perioada similara a anului trecut, raportand prime brute subscrise pentru asigurari generale de peste 86 milioane lei, dublu fata de aceeasi perioada a anului 2005, informeaza un comunicat de presa al companiei de asigurari.

Volumul subscrierilor din anul 2005 plaseaza compania pe locul 6 din cele 42 de societati de asigurare care opereaza in Romania, cu o valoare totala de 296,89 milioane lei prime brute subscrise, din care 219,23 milioane lei din asigurari generale si 77,65 milioane lei din asigurari de viata.

“Rezultatele inregistrate de BCR Asigurari confirma credibilitatea si reputatia de care societatea se bucura pe piata asigurarilor din Romania, urmare a preocuparii constante de a oferi produse si servicii la standarde ridicate de calitate“, a declarat Romeo Jantea, directorul general al BCR Asigurari.

La sfarsitul anului trecut, BCR Asigurari avea o cota de piata de 6,67%, in crestere substantiala fata de o cota de 4,24 % consemnata la 31 Decembrie 2004.

Structura portofoliului in 2005 este dominata de clasa “Asigurari de mijloace de transport terestru” cu o pondere de 39.3%, urmata de “Asigurari de credite si garantii” cu 33,5% si Asigurari de incendiu si calamitati naturale cu 14%.

Potrivit informatiilor bancii, incepand cu acest an, BCR Asigurari se va axa pe categoria asigurarilor generale, activitatea de subscriere de asigurari de viata fiind preluata de noua societate din cadrul Grupului BCR - BCR Asigurari de Viata S.A.

BCR Asigurari are in prezent un capital social de 30 milioane lei si detine o retea de 155 de sucursale pe intreg teritoriul tarii.